Doamna care nu a vazut W.C. - ul


O familie engleză își petrece vacanta de vară în Elveția În timpul uneia dintre plimbările sale, familia a remarcat o vilă, care le părea potrivită pentru viitoarea lor vacanţă. Membrii familiei vizitează vila, proprietarul fiind un pastor protestant. Întoarsă în Anglia, doamna își dă seama că nu a văzut W.C.-ul. Având în vedere meticulozitatea engleză, ea se hotărăște să scrie pastorului rugându-l să o informeze în privința acestui subiect:

Stimate pastor,
Sunt doamna care, cu câteva zile înainte, a acontat vila dvs. Eu nu am văzut W.C.-ul. Fiți amabil și informați-mă în legătură cu acest subiect.
Cu mulţumiri,
Lady A.
Primind scrisoarea, pastorul nefamiliarizat cu limba engleză, nu înțelege prescurtarea W.C. Crezând ca este vorba de o sectă anglicană care avea o capelă în împrejurimi numita William Chapel, el răspunde :
Stimata doamnă,
Am primit scrisoarea dumneavoastră și am plăcerea sa va informez că locul care vă interesează se găsește la numai 10 km de casă. Este un loc foarte plăcut, din care cauză este frecventat de multă lume. Se poate ajunge acolo la orele programate pentru a nu rămâne pe dinafară și pentru a nu deranja pe cei veniți mai devreme. Pentru cei care au obiceiul să stea mai mult acolo este bine să aibă la ei și ceva de mâncare În local încap 40 de persoane așezate și 100 în picioare. Localul are aer condiționat pentru a se evita mirosurile neplăcute iar scaunele sunt capitonate cu catifea roșie. Copiii stau alături de părinții lor și cu toții cântă-n cor. La intrare tuturor li se da o foaie de hârtie. Foile trebuie înapoiate celui care este însărcinat cu aceasta. Pe cât posibil foile sa fie neșifonate
pentru ca ele să fie utilizate și în următoarele dați, cel puțin o lună. Localul este prevăzut cu amplificatoare mari și puternice pentru ca sunetele să poată fi auzite și afară. Tot ce se aduna aici se donează săracilor.